ЗВІТНА КОНФЕРЕНЦІЯ СЕКЦІЇ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ПОЧАТКОВА ОСВІТА»

6-7 квітня відбулась звітна конференція секції спеціальності «Початкова освіта» на тему: «ВПРОВАДЖЕННЯ ЦІЛЕЙ СТАЛОГО РОЗВИТКУ В ОСВІТНІЙ ПРОЦЕС ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ».

З привітальним словом до учасників звернулися заступник директора Івано-Франківського фахового коледжу Нестеренко Світлана Василівна та завідувач Педагогічного відділення Полякова Тетяна Вікторівна.

Голова циклової комісії Гоцуляк Катерина Іванівна наголосила на необхідності проведення таких конференцій в умовах сьогодення.

Із доповідями виступили: викладач – Сидорів Лідія Михайлівна та 19 студентів спеціальності «Початкова освіта» IIIIV курсів. Також були присутні  наукові керівники: Гой Н.В., Кравченко І.М., Стамбульська Т.В., Плетеницька Л.С., Ликтей Л. М..

Зокрема, обговорили актуальні проблеми НУШ: медіаграмотність, використання арт-терапії, взаємодію педагогів з батьками, використання цифрових технологій на уроках англійської мови, варіантність інтеграції навчального процесу, інклюзивне навчання. Дізнались про метод сторітелінгу, який можна використовувати на уроках української мови та читання, а також про інтегровані уроки, інноваційні аспекти вивчення математики, сучасні підходи до структури уроку математики, особливості використання QR-кодів, використання соціальних історій у підготовці майбутніх вчителів початкової школи.

Студенти демонстрували грунтовні дослідження у поєднанні з практичним використанням.

Незважаючи на сучасні виклики освіти, наші молоді науковці належним чином підтримують розвиток науки у цей нелегкий час.