ЗАСІДАННЯ ОБЛАСНОГО МЕТОДИЧНОГО ОБ′ЄДНАННЯ ВИКЛАДАЧІВ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Відповідно до графіку роботи обласного методичного об′єднання викладачів англійської мови закладів фахової передвищої освіти Івано-Франківської області 13 листопада 2023 року було проведено засідання ОМО у вже звичному для освітян онлайн форматі.  З вітальним словом до присутніх викладачів звернулася методист Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Івано-Франківської області Богдана Василівна Оршуляк.

Головою  ОМО викладачів англійської мови Кравченко І.М. було проаналізовано роботу методичного об′єднання у 2022-2023 році та окреслено основні напрямки роботи на новий навчальний рік. Викладачі підтримали пропозицію щодо актуальності роботи над питанням «Професійний розвиток  викладача як складова успішного формування іншомовної комунікативної компетентності студента в умовах воєнного стану» та затвердили план роботи на 2023-2024 н.р. Окремим питанням було винесено  обговорення роботи з обдарованими студентами, зокрема, стан підготовки до проведення предметної олімпіади з англійської мови.

Викладачі Серман Л. В. та  Сулейманова І.Є. презентували досвід організації процесу навчання іноземної мови у доповіді «Діяльність циклової комісії викладачів іноземних мов в умовах воєнного стану: з досвіду роботи  ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж фізичного виховання Національного університету фізичного виховання і спорту України» .

Викладач  Федун Н.В. (ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» поділилася досвідом використання інтерактивної платформи My Grammar Lab у навчальному процесі, а також окреслила основні напрямки роботи викладачів англійської мови свого навчального закладу.

Мироняк О.В.( ВСП «Надвірнянський фаховий коледж НТУ») надала великий перелік міжнародних програм та сайтів, які викладачі можуть використовувати у роботі.  Викладачі погодились із пропозицією про необхідність ділитись з колегами  ресурсами  на професійну тематику.

Цього року викладачі МО  продовжать співпрацю з освітньою компанією   «Dinternal Education», зокрема, заплановано проведення семінару-тренінгу за участю методистів компанії.

У підсумку, учасниками ОМО було прийнято рішення  визнати роботу ОМО у 2022-2023 задовільною; затвердити формат проведення обласної олімпіади з англійської мови ( у разі проведення) та оновити базу завдань олімпіади відповідно до запропонованого формату;

оновити банк даних викладачів; продовжити практику вивчення   та поширення   передового  педагогічного  досвіду викладання англійської мови; створити та постійно оновлювати  базу ресурсів, спрямованих на вдосконалення фахової підготовки викладачів.

 

                                                                                                         Голова ОМО   Ірина  Кравченко