ЕКСКУРСІЯ У МУЗЕЙ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Сьогодні студенти групи ПО-15 разом з куратором Гоцуляк Катериною Іванівною відвідали єдиний в Україні Музей Небесної Сотні.

Жодну річ тут не називають артефактом чи експонатом. Лише пам’яттю про Героїв, які загинули під час Революції Гідності. Тут і речі й портрет Романа Гурика, 19-річного студента з Івано-Франківська. Серед них – наплічник Романа, з яким він їздив на Майдан.

Музей небесної сотні – це незвичне місце. Він відрізняється від всіх інших музеїв. Тут інші стандарти і уявлення. Експозиції, присвячені Небесній Сотні, розміщення на значній території, а саме півтисячі квадратних метрів. Ця площа умовно розділена на кілька зон. Зокрема, духовний Майдан, мистецький та самооборонна зона. До експозиції музею увійшли інсталяція із шин та каменя, самооборонна зброя, щити, бочки, каски, стріляні гільзи.

При вході в музей знаходяться ангели-охоронці, які оберігають Душі Небесної Сотні. Також можна згадати і розглянути портрети всіх 108 загиблих майданівців.

Нещодавно музей поповнився фотографіями загиблих під час повномаштабного вторгнення захисників з полку «Азов». Їх тут налічується майже дві сотні…

Екскурсовод пані Світлана своїми розповідями змогла перенести юних студентів у події тогочасного майдану.

Щиро дякуємо за пізнавальну екскурсію і за те що «побачили і почули те, чого в підручниках поки що не написано…»

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА! 💙💛