ЕКСКУРСІЯ У ПОЖЕЖНУ ЧАСТИНУ

Cтуденти групи ПО-15 Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника разом з інженером техніки безпеки Клубочкіною Тетяною Петрівною відвідали Клас безпеки Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

У Класі безпеки Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області фахівці ознайомили студентів із сучасним обладнанням та технікою, з історією становлення пожежно-рятувальної служби на Прикарпатті. Майбутні педагоги мали змогу наочно побачити, що може трапитися, коли залишити без нагляду електрообігрівач та інші електропристрої, а також пригадали, як правильно користуватися вогнегасником та які типи вогнегасників бувають.

Дуже цікаво рятувальники розповіли про правила поводження з вибухонебезпечними предметами та ознайомили з правилами користування генератором.

Пізнавальним для студентів став тренінг з домедичної допомоги, на якому фахівці навчали майбутніх учителів на спеціальних манекенах, як проводити серцево-легеневу реанімацію та як зупинити кровотечу за допомогою турнікету.

Рятувальники прагнули в доступній формі донести студентам необхідну інформацію з техніки безпеки, формували навички, які допоможуть їм у майбутній практичній діяльності та повсякденному житті. Наприкінці зустрічі кожен в подарунок отримав екранізовану листівку про безпечні зимові канікули, розроблені спільно UNICEF Ukraine і ДСНС.