Наші  заняття з курсу “Країнознавство Сполученого Королівства Великої Британії та  Північної Ірландії”

У цьому семестрі  на заняттях з курсу “Країнознавство Сполученого Королівства Великої Британії та  Північної Ірландії” студенти ПО-4 (додаткова кваліфікація «Англійська мова») дізналися  багато цікавої та корисної інформації, пов’язаної з  майбутньою професією.

Ми із захопленням вивчали цікаву історію країни, збагатили свої знання про різноманітні традиції, свята, побут та звички  мешканців «Туманного Альбіону», їхні кулінарні вподобання, поширені види спорту, знакові державні традиції, регіональні особливості, кіномистецтво, проводили культурні міжнаціональні паралелі, ознайомились із видатними британцями, аналізували їх культурну спадщину та обговорювали діяльність членів королівської родини. Ми також поглибили свої знання про систему освіти у Великобританії, здійснив  віртуальні екскурсії до відомих коледжів та університетів. Атмосфера на практичних заняттях була творча та цікава, зокрема після  ознайомлення із творчістю відомих англійських музичних груп, ми всі разом співали пісні, це було надзвичайно круто, і ми отримали позитивні емоції від заняття.

Я повністю згідна із словами нашого викладача, яка переконана, що вивчати цю дисципліну тільки за допомогою підручника неможливо, тому ми переглядали та аналізували багато відеоматеріалів, вчилися працювати з офіційними інформаційними сервісами тощо. Для швидкої та максимально ефективної підготовки до семінарських занять Ірина Михайлівна розробила для нас методичний посібник.

Важливо також те, що ми намагалися застосовувати отримані знання для подальшої педагогічної діяльності. Прикладом цього є  розроблений нами виховний захід.  Під час підготовки до нього ми підбирали цікаві ігрові активності, які були б доступні та пізнавальні для дітей, також створювали дидактичний матеріал. Викладачка постійно консультувала нас та надавала корисні поради.

На останньому занятті ми виготовляли символи Великої Британії, презентували їх, ділилися своїми враженнями та спостереженнями на основі вивченої інформації.

Хочемо висловити щирі слова подяки нашій викладачці Ірині Михайлівні Кравченко  за її професіоналізм, відданість своїй професії, за цінний досвід, яким вона ділилися з нами на заняттях, особистісний підхід до кожного з нас, теплу атмосферу упродовж усього курсу, можливість зрозуміти свої помилки та вдосконалюватися. Вона робила усе можливе, щоб ми мали змогу відкрити для себе нові горизонти. Безумовно, робота з таким викладачем є дуже цікавою та надихаючою.

Знання, які ми отримали під час вивчення курсу “Країнознавство Сполученого Королівства Великобританії та  Північної Ірландії ” неодмінно стануть у нагоді під час нашої майбутньої професійної діяльності.

                                                            Студентка групи ПО-42 Вікторія Зорійчук