БЕСІДА ПРО БУЛІНГ

До здобувачів фахової передвищої освіти коледжу завітали працівники ювенальної поліції з метою обговорення булінгу у нашому суспільстві.

Булінг у закладах освіти є серйозною проблемою, яка має значний негативний вплив на фізичне, психологічне та соціальне благополуччя дітей і підлітків. Це явище включає систематичне знущання, агресію, цькування або приниження з боку однолітків чи дорослих, які знаходяться в освітньому середовищі. Булінг може проявлятися у різних формах: фізичному насиллі, вербальних образах, соціальній ізоляції, кібербулінгу тощо.

Основною проблемою булінгу є його негативний вплив на емоційний стан та навчання жертв. Діти, які страждають від булінгу, часто відчувають страх, тривогу, знижену самооцінку, що може призвести до депресії, зниження успішності, уникання школи, а в крайніх випадках – до самоушкоджень або суїцидальних думок. Окрім цього, агресори також страждають: відсутність належного втручання може закріпити агресивну модель поведінки, що негативно вплине на їхні майбутні соціальні стосунки.

Під час бесіди студенти 2 курсу вели обговорення та задавали питання, які їх цікавили.