ВИХОВНА РОБОТА. ЕКСКУРСІЯ У ТЕРНОПІЛЬ

Теплим осіннім днем відбулася поїздка кураторів та здобувачів освіти спеціальності “Початкова освіта” у мальовниче місто Тернопіль.

Відвідали Архикатедральний собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. Споруда збудована у II половині XVIII століття з тесаного каменю в стилі бароко, оздоблена різьбою та кам’яними фігурами. Величні інтер’єри, старовинні ікони, чудові фрески на стінах та куполі створювали атмосферу сакральної величі й умиротворення. Усі присутні звернулися у молитві до Бога, просячи захисту для наших воїнів, які боронять незалежність і свободу України. Молилися за їхню силу, мужність і здоров’я, а також за те, щоб Господь дарував перемогу Україні та повернув довгоочікуваний мир на нашу землю.

Окрасою міста, без сумніву, є Тернопільський став − велика штучна водойма в самому серці Тернополя. Це улюблене місце відпочинку для мешканців та туристів, яке створює особливу атмосферу затишку і гармонії. Прогулянка на теплоході «Капітан Парій» стала особливим моментом подорожі − це був час, коли викладачі і студенти мали можливість відчути єдність з природою, насолодитися спокоєм і красою міста. Розмови стихли, і кожен поринув у свої думки, милуючись величністю Тернопільського ставу.

На завершення подорожі усі вирушили до однієї з найцінніших пам’яток історії  Тернопільщини − Збаразького замку, який було збудовано в першій половині XVII століття. Високі мури, бастіони та міцні ворота відразу «перенесли» присутніх у часи козацьких битв і героїчних постатей, що захищали ці землі. Внутрішній двір замку відкрив нові історичні та культурні скарби. У залах палацу діє краєзнавчий музей працюють виставкові зали з тематичними експозиціями, картинною галереєю, музейними відділами, а в підземеллі – виставка старовинних знарядь. Під час екскурсії студенти дізналися про багатий життєпис замку, зокрема, про його роль під час національно-визвольної боротьби. Збаразький замок можна безперечно назвати перлиною та історичним скарбом Тернопільщини та справжньою окрасою старовинного Збаража.